Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dansk bank er i ferd med å rase sammen etter innbrudd med hjullaster

Julebordgjester ble vitner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Litt etter klokka to i natt brøt bankranerne seg inn i Danske Banks lokaler i Ringe på Fyn i Danmark. Bygningen er så skadet at elleve personer er evakuert og man frykter at den skal kollapse.

Tvers over gata for banken satt ifølge danske TV 2 forbløffede julebordgjester. De ble vitner til det hele.

- Vi måtte flykte fra stedet. Jeg så den ene av tyvene. Det var en ung fyr i svarte klær. Han var iskald og stirret meg rett i øynene, sier Daniel Hansen til den danske TV-kanalen.

Måtte evakuere Hans Fredriksen er vaktsjef i Politiet på Fyn. Han forteller at de nå er så engstelige for bygningens strukturelle integritet at de har evakuert elleve beboere.

- Seks personer har blitt evakuert til et hotell, mens de øvrige nå er hos venner og bekjente, sier han.

Politiet er nå på stedet og starter etterforskningen etter det frekke innbruddet. De kan foreløpig ikke si noe om utbyttet.

- Banken har videoovervåkning, så nå skal vi sikre spor og sjekke om videokameraene er intakte, sier Fredriksen.

Etterlyser bil Det er ingen tvil om at det voldsomme innbruddet var godt planlagt. Ifølge politiet hadde tyvene strødd fotangler i veien for å hinde patruljebiler i å ankomme åstedet raskt.

Politiet ble advart mot disse, og de skal nå være ryddet ut av veibanen uten at de forårsaket noen ulykker.

Til Ekstrabladet sier Fredriksen at de har konkrete tips på hva slags kjøretøy gjerningsmennene unnslapp i.

- Vi etterlyser en sølvfarget bil med tilhenger. Den har nok blitt satt igjen et eller annet sted, så folk bes om å være oppmerksomme på en bil som står parkert på et litt underlig sted eller på en litt underlig måte. Merket er enten en Audi eller en Toyota, men det er foreløpig litt uklart, sier han.

Dagbladet oppdaterer saken

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media