Dansk dikter sultestreiker i fengselet

Den danske poeten Yahya Hassan (20), som er varetektsfengslet for grov vold og ulovlig våpenbesittelse, har innledet en sultestreik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Hassans forsvarer, Claus Bonnez, beskriver sultestreiken som en protest mot behandlingen han har fått etter at han ble pågrepet i Hasle utenfor Aarhus 20. mars. Pågripelsen skjedde i forbindelse med at en 17-åring ble skutt i foten.

- Han sitter fortsatt i en fengselscelle med ubehandlede skader etter en trafikkulykke i midten av februar. Han har smerter mange steder, blant annet på grunn av et brukket håndledd og et brukket ribbein, skriver Bonnez i en epost til nyhetsbyrået Ritzau.

Allerede under fengslingsmøtet protesterte advokaten på vegne av sin klient mot at Hassan ikke fikk behandlet håndleddsskaden. Smertene er ikke blitt mindre, mener han.

- Han klager ikke bare over smerter, men at han ikke er i stand til å ivareta sin personlige hygiene. Han har vanskelig for å gå og for å ta hånd om seg selv, for eksempel i forbindelse med toalettbesøk. Han trenger hjelp til slike gjøremål, noe han ikke får, hevder Bonnez.

Hassan er foreløpig varetektsfengslet til 18. april. Han er siktet for å ha skutt 17-åringen, som ikke ble alvorlig skadd, i forbindelse med en uoverensstemmelse.

Denne uken skulle Yahya Hassan ha deltatt på poesiarrangementet Vindtornfestivalen i Drammen, der han var det største trekkplasteret. Hans første diktsamling er solgt i over 100.000 eksemplarer i Danmark. (NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer