Dansk drapsmann prøvde å få sønnen til å voldta for seg

En rekke brev som ble smuglet ut fra fengselet forsøkte mannen å få sønnen til å voldta tilfeldige kvinner. Planen var å forvirre politiet med plantet DNA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den draps- og voldtektsdømte mannen Marcel Lychau Hansen svarte i dag for alvorlige anklager i København byrett.

Hansen var tiltalt for å ha forsøkt å få sønnen til å overfalle eller voldta en tilfeldig kvinne og plante farens sæd på offeret. Dette skulle bevise at faren var uskyldig i andre voldtekter fordi han på dette tidspunktet satt fengslet.

Like etter lunsj ble Lychau hansen dømt av byretten, skriver BT.dk. Dommen får ingen praktisk betydning for 36-åringen, som fra før soner livstidsstraff.

Skrev brev til sønnen En rekke brev som det lyktes Hansen å smugle ut av fengselet ble offentliggjort i retten i dag. Brevene viser hvordan faren forsøkte å overtale sin sønn.

De fleste av brevene innledes «Hei gutten min» eller «Hei min herlige gutt». De er skrevet med kulepenn på små papirlapper som er cirka 12 x 5 centimeter store.

«Vi kan nå bevise at jeg var på arbeid da hun på amagerkollegiet ble overfalt. Hvis min DNA dukker opp i den nærmeste framtid så kan de ikke holde meg lenger, du blir nødt til å gjøre et eller annet for jeg trenger din hjelp så mye nå. Det hele vil bli avgjort av min DNA så hvis du vil redde meg, så er det akkurat nå det må skje hvis ikke er jeg redd jeg blir dømt. Elsker deg, far.» skriver han i det første brevet som ble lagt fram i retten i dag og som er gjengitt av Ekstrabladet.dk.

«Hvis du slår ned en kommer jeg ut» Saken ble avslørt da Marcel Lychau Hansens svigerdatter oppdaget brevene og en beholder med sæd i kjærestens skap og gikk til politiet, ifølge politiken.dk.

Brev nummer to som ble lagt fram i retten går som følger:

«Hej N. Er i jævla godt humør for min advokat sier at vi er på riktig vei. Han mener vi har vunnet alle dagene så langt. Prikken over i-en ville være at mitt DNA ble funnet i en sak utenfor. Hvis du slår en elle annen ned og bruker mitt DNA som kommer jeg ut. Det er jeg helt sikker på. (...) Lykkes det så er jeg fri. Når jeg kommer ut vil vi saksøke pressen, politiet og alle som har prøvd å ramme meg. Min gutt, det er akkurat nå du skal slå til. Elsker deg og det er alt å vinne denne gangen så prøv å gjøre alt som står i din makt. Far»

Sønnen sier at det er ham selv som har skrevet brevene, men en skriftekspert som vitnet i dag slår fast at alle brevene er skrevet av samme mann, og at denne mannen er hans far.