- Dansk etterretning involvert i likvidering av al-Qaida-terrorister i utlandet

Ifølge lydopptak Jyllands-Posten har fått tak i.

SPORET OPP TERRORIST:  Jyllands-Posten har tidligere avdekket hvordan PET samarbeidet med amerikanske CIA for å finne Anwar al-Awlaki, den terrormistenkte mannen som ble drept i droneangrep i Jemen i fjor. Foto: AFP PHOTO / SITE INTELLIGENCE GROUP / NTB SCANPIX
SPORET OPP TERRORIST: Jyllands-Posten har tidligere avdekket hvordan PET samarbeidet med amerikanske CIA for å finne Anwar al-Awlaki, den terrormistenkte mannen som ble drept i droneangrep i Jemen i fjor. Foto: AFP PHOTO / SITE INTELLIGENCE GROUP / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dansk etterretning har spilt en mer aktiv rolle i jakten på antatte terrorister i utlandet, enn det de til nå har villet innrømme, skriver i Jyllands-Posten.

Avisen har fått tilgang til et lydopptak av en samtale mellom Morten Storm, en tidligere agent for Politiets Efterretningstjeneste (PET), og hans føringsoffiser.

Opptaket sår alvorlig tvil om de forsikringer PET-sjef Jakob Scharfs tidligere har gitt, om at dansk etterretning ikke deltar i drap på sivile i utlandet, skriver avisen.

Diskuterte plan Jyllands-Posten har fått eksperter til å analysere lydopptaket, og de konkluderer med at de to mennene diskuterer en plan om å spore opp lederen for al-Qaida på den arabiske halvøy, Abu Bashir, i den hensikt at han skulle likvideres i et amerikansk droneangrep.

Jyllands-Posten har tidligere avdekket hvordan PET samarbeidet med CIA om å spore opp den terrormistenkte Anwar al-Awlaki, som ble drept i et slikt droneangrep i Jemen i september 2011.

Forklaringsproblem Lydopptaket viser at PET har et forklaringsproblem, mener seniorforsker Lars Erslev Andersen ved Dansk Institut for Internationale Studier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer