Dansk fange til Norge på skitur

En dansk soningsfange får fri fra fengselet for å dra på skitur i Norge og blant annet lære «snehulebygging». Utenlandsoppholdet får danskene til å se rødt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fangen soner ifølge Berlingske Tidende en dom på mer enn to år for økonomisk kriminalitet. Men fangen visste hvordan han skulle få tida til å gå bak murene: Han meldte seg på et idrettsstudium på SportsAkademiet. I studiet inngår flere turer til utlandet, og på SportsAkademiets hjemmesider trekkes utenlandsreisene frem som en grunn for å melde seg på studiet.

Får fri til tur

På en av turene skal deltakerne blant annet lære «snehulebygging».

Deltakerne får ingen formell kompetanse etter studiet, kun et deltakerbevis når året er omme.

Overfor BT bekrefter fengselsinspektør Hans Jørgen Engbo i statsfengselet på Jylland at de innsatte får fri til å delta på turer og utflukter hvis det gjelder utdannelse.

- Jeg er sikker på at dette krenker noens rettsfølelse. Men jeg er sikker på at andre ville bli krenket hvis vi avbrøt en utdanning, sier Engbo.

Skal til Spania

Danske politikere reagerer skarpt på at mannen får fri til å boltre seg i snø og frihet mens han egentlig skulle ha sonet straffen sin.

- Dette tilsvarer å reise på golfferie mens man går på idrettshøgskole, raser borgelig politiker Helge Adam Møller.

Mens politikerne krangler, kan soningsfangen kose seg fem dager i frihet. Og ikke bare det: Om kort tid får han nok en gang ferie fra fengselet. Denne gangen skal han ti dager til Spania sammen med studiekompisene sine.