Dansk «fattiglus» var steinrik

Alle trodde den gamle danske eneboeren som gikk under navnet Jens Lyn, var fattig som en kirkerotte. Nå er han død, og Jens Lyn etterlater seg en formue på 1,25 millioner danske kroner - i kontanter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

84-åringen holdt til i en utrangert jernbanevogn i nærheten av det lille stedet Brande på Jylland. Spillemannen Jørgen Bech Petersen, som hevder at han er sønn av Jens Lyn, sier arven tilhører ham, og at det bør være enda mer penger å finne.

I helgen ble det lett og gravd i området rundt Jens Lyns kummerlige bosted, uten at det ble funnet noe av verdi. Samtidig sier den offentlig oppnevnte bobestyreren, advokat Inger Højbjerg Christiansen, at spillemann Bech Petersen nok ikke blir rik.

- Etter mitt skjønn må pengene som Jens Lyn har etterlatt seg, tilfalle det offentlige. Det fins ikke grunnlag for å påstå at han hadde livsarvinger, men jeg vil ikke avvise at det blir tatt DNA-prøve (av Bech Petersen), sier Højbjerg Christiansen til nyhetsbyrået Ritzau.

Jens «Lyn» Petersen, som var ungkar alle sine dager, kom i sin tid til Jylland for å grave brunkull. Han bodde alene, også han under nokså kummerlige forhold, men var så sent som i fjor i så pass god form at han deltok i et lokalt sykkelløp.

(NTB)