Dansk forfatter sendte bestemorens ring til innvandringsministeren

Nå sprer brevet seg i sosiale medier etter at «smykkeloven» ble vedtatt.

SKREV BREV:
Den danske forfatteren Christian Mørk etterlyser nyanser i debatten om flyktningkrisa. Selv høstet han en rekke hatske kommentarer da han publiserte et innlegg på facebook med et bilde av et brev han sendte til den danske immigrasjonsministeren.
Foto: Jessica Gow / SCANPIX
SKREV BREV: Den danske forfatteren Christian Mørk etterlyser nyanser i debatten om flyktningkrisa. Selv høstet han en rekke hatske kommentarer da han publiserte et innlegg på facebook med et bilde av et brev han sendte til den danske immigrasjonsministeren. Foto: Jessica Gow / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den danske «smykkeloven» har vakt sterke reaksjoner etter at den ble vedtatt denne uka.

Loven tillater myndighetene å konfiskere asylsøkeres verdisaker og pengebeløp over 10 000 kroner for å betale for asylsøkernes opphold.

Den er blitt omtalt som «råtten» og «fascistisk», og har resultert i publiseringen av lite flatterende karikaturtegninger i internasjonale aviser.

Sendte farmors ring Samtidig har et Facebook-innlegg av den kjente, danske forfatteren Christian Mørk begynt å spre seg i sosiale medier, halvannen måned etter at det ble lagt ut.

Mørk postet et bilde av et brev han sendte integreringsminister Inger Støjberg, sammen med en ring som hadde tilhørt hans bestemor.

I brevet forklarer han hvordan hans oldeforeldre immigrerte fra Preussen på 1800-tallet.

- Meg bekjent ble ikke oldemoren min bedt om å levere fra seg verdigjenstandene sine på grensa. Med tanke på de som nå vil bli utsatt for denne nedverdigelsen, sender jeg deg min farmors ring, skriver han, og legger til:

- Jeg vet ikke om ringen er verdt noe i kroner og øre. Men hvis ikke politiet vil vurdere den, kan du trygt beholde den likevel, som pant med tilbakevirkende kraft.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer