Dansk forlover og norsk brudekjole

I dag ble det kjent at brudeparet går sammen opp kirkegulvet, forloverne heter kronprins Frederik og Linda Tånevik, monogrammet er klart og brudekjolen er norsk av norsk design og produsert i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dette ble offentliggjort på en pressekonferanse på Slottet tirsdag.

Mette-Marit Tjessem Høiby har valgt sin ett år eldre venninne fra Kristiansand som sin forlover under bryllupet i Oslo domkirke 25. august. Linda Tånevik bor for tiden i Oslo der hun studerer akupunktur og jobber deltid ved siden av studiene.

Tradisjoner

Et bryllup basert på tradisjoner, men med hensyn til parets egne ønsker og tiden vi lever i, sa brigader og prosjektleder Bjørn Ruud da de første bryllupsplanene ble offentliggjort i begynnelsen av mars.

Tirsdag orienterte han pressen om de videre planene. Da fikk vi blant annet vite at brudeparet har valgt å gå sammen opp kirkegulvet og at Danmarks kronprins Frederik skal være kronprinsens forlover.

Det første er et utslag av tiden vi lever i, det andre basert på kongelig tradisjon.

Hertugen av York, senere George VI og dronning Elizabeths far, var kronprins Olavs forlover, og danske grev Flemming av Rosenborg var kronprins Haralds forlover.

Om brudeparet skal ha brudepiker og brudesvenner - og hvem de eventuelt er- er fortsatt uklart, men Mette-Marits sønn Marius (4) vil være til stede i kirken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer