Dansk hiv-dømt begikk selvmord

Den danske, hiv-positive 58-åringen som fredag ble dømt til sju års fengsel for ubeskyttet sex med en rekke kvinner, tok sitt eget liv natt til lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den danske mannen ble dømt av en domstol i Göteborg sist fredag for å ha smittet, og forsøkt smittet, flere kvinner med hiv. Av de sju kvinnene han ble dømt for å ha hatt sex med, har to av dem fått konstatert hiv-smitte. Foruten de sju svenske kvinnene, ble mannen også anmeldt av en norsk og en finsk kvinne. Han ble også dømt for grov mishandling, melder Aftonbladet.

58-åringen ble arrestert i februar etter at flere kvinner gikk sammen om å invitere ham til Sverige, kun for å lokke ham i en felle. At han ble arrestert i Sverige førte til at mannen kunne straffeforfølges for sine handlinger, i motsetning til dansk praksis. I retten nektet mannen for at han hadde handlet med forsett. Han skal ha blitt hiv-smittet under en voldtekt i Brasil, og senere fortrengt det hele.

Lørdag ble mannen funnet død av de ansatte ved arresten på politihuset i Göteborg. Politiet kunne ikke opplyse om dødsårsaken, ettersom de pårørende ennå ikke var underrettet, skriver Aftonbladet.