Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dansk hjelpe-organisasjon på terrorliste

Den danske hjelpeorganisasjonen ISRA er satt på USAs såkalte terrorliste, melder dansk TV2.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikanske myndigheter mener Independent Scandinavian Relief Agency (ISRA) kan knyttes til en annen organisasjon, Islamic African Relief Agency (IARA) , som anklages for å støtte Osama bin Ladens al-Qaida-nettverk. Den danske hjelpeorganisasjonen har samarbeidet både med danske myndigheter og det statlige Danida, samt ledende hjelpeorganisasjoner som Mellemfolkeligt Samvirke og Folkekirkens Nødhjælp.

- Vil få konsekvenser

- Dette er en svært alvorlig sak som vil få konsekvenser for Mellemfolkeligt Samvirke, så sant det kan sannsynliggjøres at danske bistandsmidler er gått til å støtte terror, sier Danmarks utviklingsminister Bertel Haarder i en kommentar.

ISRA har ikke selv mottatt noen henvendelse fra amerikanske myndigheter, opplyser hjelpeorganisasjonens nestleder Hans-Jørgen Pedersen til Politiken.

- Men om det viser seg at vi samarbeider med en svartelistet organisasjon, må vi jo avbryte samarbeidet. Det kan vi ikke leve med, sier han.

- Ingen glipp

En talskvinne for det amerikanske finansdepartementets kontor for økonomisk terrorisme, Molly Millerwise, sier til dansk TV2 at ISRA ikke havnet på terrorlisten ved noen glipp.

- Om vi ikke hadde hatt beviser mot organisasjonen, ville vi heller ikke ha satt den på vår liste, sier Millerwise.

Det danske overvåkingspolitiet (PET) vil ikke kommentere saken, men danske myndigheter vil nå be USA redegjøre for anklagene mot ISRA.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media