TATT AV PIRATER: De to hjelpearbeidere holdes angivelig fanget av pirater i Hobyo-distriken langs kysten av det nærmest lovløse landet. Foto:  AFP PHOTO/ MOHAMED DAHIR / SCANPIX
TATT AV PIRATER: De to hjelpearbeidere holdes angivelig fanget av pirater i Hobyo-distriken langs kysten av det nærmest lovløse landet. Foto: AFP PHOTO/ MOHAMED DAHIR / SCANPIXVis mer

Dansk hjelpearbeider tatt av pirater i Somalia

Holdes fanget i «pirathøyborgen».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To hjelpearbeidere på oppdrag for Dansk Flygtningehjælp, som er bortført i Somalia, holdes som fange av pirater, opplyser lokale klanledere.

Poul Hagen Thisted var på oppdrag som minerydder for Danish Demining Group, en del av Dansk Flygtningehjælp, da han ble tatt til fange av væpnede menn i Galkayo nord i Somalia tirsdag.

I varetekt Hagen Thisteds 32 år gamle amerikanske kollega Jessica Buchanan led samme skjebne.

De to blir nå angivelig holdt som gisler i en landsby i Hobyo-distriktet på kysten, et område som regnes som somaliske piraters høyborg.

- Gislene er i piratenes varetekt nær landsbyen Dabagalo, opplyser den lokale klanlederen Mohamed Jama.

- Vi har fått melding om at piratene planlegger å flytte gislene. Men de kan ikke gjøre det akkurat nå, for det er fly i området, opplyser Jama.

Voktes En annen klanleder i området bekrefter at gislene oppholder seg nær Hobyo, der de angivelig bevoktes av ti- tolv menn.

- De som har sett gislene, forteller at de har det bra, sier klanlederen Abdikadir Hussein.

En somalisk kollega av de to vestlige gislene ble løslatt etter kort tid. Han sitter nå i avhør hos politiet i den selvproklamerte staten Galmudug.

- Sikkerhetsstyrkene jakter stadig på kidnapperne, som vi tror gjemmer seg nær Hobyo, sier en talsmann for sikkerhetsstyrkene i området, Ahmed Sahal.

- Fire mistenkte er hittil pågrepet og blir i dette øyeblikk avhørt, sier han.

(NTB)