Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dansk høyestrett i tvil

KØBENHAVN (NTB-RB): Dansk høyesterett klarte i dag ikke å avgjøre om det er grunnlag for fortsatt varetektsfengsling av kvinnen som er siktet for drap på 22 eldre ved et pleiehjem i København.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter en full dags behandling måtte retten konstatere at den ikke klarte å komme fram til en kjennelse i den vanskelige saken. Behandlingen av saken fortsetter i morgen, og en avgjørelse kan tidligst ventes på ettermiddagen.

Uvanlig

Det er svært uvanlig at varetektsfengslinger behandles i høyesterett. Det skjer etter at en spesiell rettsnemnd har godtatt en tredje holmgang om fengslingen. To lavere rettsinstanser har tidligere opprettholdt varetektsfengslingen.

Påtalemyndigheten krever fortsatt varetektsfengsling av den 33 år gamle pleiemedhjelperen, som hele tiden har erklært seg ikke skyldig.

Hun ble arrestert 20. oktober i år, og er siktet for å ha drept 15 eldre kvinner og sju menn på pleiehjemmet Plejebo, der hun arbeidet fram til 25. mars i år. Det første drapet skulle ha skjedd i august 1994. Kvinnen er også siktet for tyveri og underslag av mer enn 600.000 kroner.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!