Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dansk jente (15) har blitt pågrepet med sprengstoff

Bomegruppa søkte etter sprengstoff rundt jentas adresse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Danske TV2 melder at politiet har pågrepet en femten år gammel jente for besittelse av eksplosiver og prøvesprengning av sprengstoff.

Det har siden klokken 14.40 i ettermiddag vært stort politioppbud ved en villa på Trønninge Vei i Kundby der jenta bor, ifølge BT.

Kommunikasjonsansvarlig hos Midt- Og Vestsjælland politi, Carsten Andersen, ønsker ikke å kommentere saken, men ifølge øyevitner som BT har snakket med fjernet bombegruppa en gjenstand fra villaen.

Jenta er siktet for å støtte terrorhandlinger, ifølge danske TV2. Hun vil i morgen gå igjennom et grunnlovsforhør, hvor en dommer avgjør om hun kan fortsatt sitte i politiets varetekt.

Midt- og Vestsjællands politidistrikt vil verken av- eller bekrefte opplysningene.

- Det har jeg ingen kommentarer til. Gudene må vite hvor de har det fra. De har det ikke fra oss, sier visepolitiinspektør Bjørke Kirkegaard til Ritzau, ifølge NTB.

Politiet vil heller ikke si noe om hva aksjonen dreide seg om.

Ifølge Ekstra Bladet ble imidlertid en kasse fraktet opp fra en kjeller i et bolighus av en mann iført bombedrakt. Politiet har verken avkreftet eller bekreftet denne opplysningen.

På Twitter skriver politiet at de ikke kommer til å gå ut med flere opplysninger om saken i kveld.

BT har snakket med en nabo av jenta som forteller at han er rystet over nyheten om at hun skal ha hatt sprengstoff og er siktet for terror.

- De er ikke særlig behagelig å bo så tett ved siden av noen som er siktet fort dette, sier naboen til BT.

- Jeg har ikke sett henne med tildekket hode, men på bussen har jeg lagt merke til at hun ser ned hele tiden

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media