Dansk jubel for kongelig bryllup

Når kronprins Frederik (35) av Danmark gifter seg med sin Mary Donaldson (31), er vår egen kronprins Haakon høyaktuell som forlover.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at det danske kongehuset i går informerte om det forestående bryllupet, har spekulasjonene gått høyt om hvem som vil få den ærefulle forloverrollen. Vår egen kronprins Haakon er blant de hotteste tipsene.

Kronprins Frederik var selv forlover da Haakon fikk sin kjære Mette-Marit i 2001. Det er nærliggende å tro at han vil velge sin norske venn når det nå er hans tur. De to arveprinsene er også i nær slekt. En annen forloverkandidat er Frederiks egen bror, prins Joachim. Det kan også hende at kronprinsen velger en kamerat fra sin «vanlige» vennekrets, men dette regnes som mindre sannsynlig.

Godkjennes

I uttalelsen fra Hofmarskallatet heter det at dronning Margrethe vil godkjenne giftermålet offisielt i statsråd 8. oktober. Ifølge hoffmarskalk Ove Ullerup er ikke datoen for bryllupet fastlagt ennå, men begivenheten vil finne sted i løpet av våren. Det er likevel ingen tvil om at både dronningen og det danske folk er begeistret for kronprinsens valg av livsledsager.

Tatt av

Helt siden forholdet ble kjent i 2001, har danskene trykt den australske skjønnheten til sitt bryst. Etter at Mary begynte å snakke litt dansk i offentlige sammenhenger, har beundringen tatt helt av.

TEMMET TURBOPRINSEN : Etter årevis med modellkjærester var det en australsk jurist som temmet kronprins Frederik. Turboprinsen har nå fridd - og fått ja - fra sin Mary Donaldson.