Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dansk kirke får kritikk for oppsiktsvekkende annonse. Presten går til motangrep

Presten mener de som måtte mistolke annonsen har et problem.

VEKKER OPPSIKT: Mange mener det ligger pedofile undertoner i kirkens annonse. Presten tar sterk avstand fra kritikken. Foto: Skjermdump/Twitter
VEKKER OPPSIKT: Mange mener det ligger pedofile undertoner i kirkens annonse. Presten tar sterk avstand fra kritikken. Foto: Skjermdump/Twitter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En annonse for å tiltrekke konfirmanter i Kingos kirke på Nørrebro i København har fått stor oppmerksomhet de siste dagene. Bildet viser ei jente som blir velsignet av en prest. Men måten hun sitter på gjør at mange mener bildet har seksuelle undertoner.

- Det er absurd

BT.dk har snakket med en av kirkens prester, Henrik Højlund. Han er klar over oppmerksomheten annonsen deres har fått, men mener det sier mer om dem som legger slike undertoner i bildet.

- Dette sier alt om dem som sier noe negativt om annonsen. Det er absurd, nesten surrealistisk. Hvis vi faktisk hadde brukt et bilde som framstilte pedofili hadde vi jo vært sinnssyke, sier han til avisa.

Han tror ikke mange vil tenke spesielt negativt over bildet.

- Det sier mye om den mentaliteten som hersker nå at folk tolker bildet på denne måten. Det sier noe om måten man tenker på. Jeg har ikke valgt bildet selv, men det er helt i orden, sier han.

Højlund erkjenner at flere saker kan gjøre det enklere å koble annonsen til pedofili. Blant annet har sakene om overgrep i den katolske kirke spilt inn. Nylig ble også en dansk prest dømt til ti års fengsel for overgrep mot barn.

- Uskyldig humor

- Både sakene mot den katolske kirke og den danske presten kan nok spille inn, sier han til BT.

Han har likevel liten forståelse for dem som finner bildet humoristisk og deler det på nett.

- Sønnen min viste det til meg på nettet. Det synes jeg ikke er noe gøy. Ærlig talt, hvorfor tenker man på den måten og lager humor med pedofili? Ville man laget humor av et bilde som kunne tolkes som holocaust? Det ville jo vært politisk ukorrekt, men pedofili får man lage humor av, sier han.

Mannen som er blant dem som står bak spredningen av bildet, Anders Hemmingsen, forstår ikke Højlunds sterke reaksjon.

- Jeg lastet det opp fordi jeg så på det som uskyldig humor. Følgerne mine har også tatt det med humor, og ikke forbundet det med pedofili. Det kunne like gjerne vært en mekaniker eller en lege som sto litt uheldig. Det er ikke åpenbart at det er snakk om en prest, sier Hemmingsen til BT.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!