Det danske skipet Absalon har i flere dager holdt øye med et piratfartøy utenfor Somalias kyst. Foto: AFP PHOTO/ SCANPIX/ HENNING BAGGER
Det danske skipet Absalon har i flere dager holdt øye med et piratfartøy utenfor Somalias kyst. Foto: AFP PHOTO/ SCANPIX/ HENNING BAGGER Vis mer

Dansk krigsskip befridde 18 gisler - to døde

Utenfor kysten av Somalia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Et dansk krigsskip befridde natt til mandag 18 gisler i en aksjon mot pirater utenfor kysten av Somalia. To av gislene ble drept.

Ingen av gislene var danske, ifølge Søværnets Operative Kommando (SOK). Det danske forsvaret skal nå undersøke om det var pirater eller besetningen på krigsskipet Absalon som avfyrte skuddene som førte til at de to ble drept.

Det er ennå ikke kjent hvilken nasjonalitet gislene har.

Det danske skipet har i flere dager holdt øye med et piratfartøy utenfor Somalias kyst. Natt til mandag forsøkte skipet å snike seg vekk fra kysten, hvorpå det danske skipet avfyrte varselskudd og forsøkte å kalle skipet opp for å få det til å stanse.

Da ingenting virket, fikk skipet tillatelse til å avfyre skudd mot materiell på skipet. De 17 angivelige piratene overga seg, og Absalons besetning tok kontroll over skipet.

To av gislene ble funnet hardt såret, og selv med rask assistanse fra Absalons lege, kunne ikke livene deres reddes, ifølge SOK.

(NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer