Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dansk krigsskip senket pirater

Aksjon utenfor Somalia.

SENKET PIRATER: Det danske flaggskipet HDMS Absalon senket et piratskip utenfor Somalia i går. Foto: Det danske sjøforsvaret
SENKET PIRATER: Det danske flaggskipet HDMS Absalon senket et piratskip utenfor Somalia i går. Foto: Det danske sjøforsvaret Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): HDMS Absalon, flaggskipet i den Kongelige danske marine, senket i går en piratbåt utenfor Somalia, melder NATO i ei pressemelding.

Den senkede båten var fullastet med pirater og utstyr, og ble oppdaget tidligere på dagen da det forlot en velkjent piratleir på Somalias kyst, skriver NATO videre.

- Det var en godt utført operasjon. Dette sender et sterkt signal til piratene om at NATO og det internasjonale samfunnet ikke tolerer deres handlinger, sier flaggkommandør Christian Rune i pressemeldingen.

Ytterligere detaljer omkring senkingen er ikke offentliggjort. Det er heller ikke opplyst hva som skjedde med mannskapet om bord piratbåten.

Krigsskipet er del av forsvarsalliansens anti-piratkampanje «Ocean Shield» utenfor Afrikas Horn. Forsvarsalliansen opplyser om at den nært forestående slutten på monsunsesongen gir gode forhold for piratvirksomhet i farvannet utenfor Somalia.

- Mars, april og mai har vært blant de mest lukrative for pirater i regionen. Det er relativt rolig sjø på den årstida, skriver NATO.

HDMS Absalon har deltatt i flere aksjoner mot piratvirksomheten utenfor Somalia de siste åra.

PIRATAKSJONERTE: Danske HDMS Absalon - et skip i Absalon-klassen - har deltatt i flere direkte aksjoner mot piratvirksomheten utenfor Somalia.
PIRATAKSJONERTE: Danske HDMS Absalon - et skip i Absalon-klassen - har deltatt i flere direkte aksjoner mot piratvirksomheten utenfor Somalia. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!