Dansk kro gjenbrukte gjestenes mat

Serverte uspist flesk og poteter om igjen.

NAM, NAM: Stekt flesk er ikke å forakte, men nå har en dansk Kro fått reprimande for å ha servert rester av flesk og poteter til nye gjester.
Illustrasjonsfoto:Mette Møller/Dagbladet
NAM, NAM: Stekt flesk er ikke å forakte, men nå har en dansk Kro fått reprimande for å ha servert rester av flesk og poteter til nye gjester. Illustrasjonsfoto:Mette Møller/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Søvilla Kro & Hotel i Køge er politianmeldt av det danske mattilsynet for gjenbruk av stekt flesk og poteter, skriver avisa BT.

Under en kontroll 10. desember, ble det avdekket at stekt flesk og poteter, som ikke ble spist opp av krogjestene, ble sortert og samlet i spann på kjøkkenet. Deretter ble maten servert nye gjester.

«Stekt flesk serveres på fat ved bordene til den endelige forbruker, tas tilbake til kjøkkenet hvor det sorteres/vurderes for deretter å bli gjenbrukt», heter det i fødevarekontrollens rapport.

Konkurs Kjøkkenpersonalet har opplyst kontrollmyndigheten om at de serverer restene av flesket og potetene til nye gjester en annen dag.

Søvilla Kro & Hotel gikk nylig konkurs. Den nye eieren er ikke særlig glad for å arve den udelikate saken.

- Jeg er lei for at jeg også skal slåss med den saken, sier Johnny som har overtatt kroen.

- Ulekkert Tidligere eier Thomas Sundenæs bedyrer at praksisen med gjenbruk av mat ikke ble bestemt av ledelsen.

- Jeg kan love at vi ikke har gitt instruksjoner om å servere restene på nytt. Det er rett og slett ulekkert. Og siden flesk er så billig, kan man kanskje spare hundre kroner på en kveld. Vi oppdaget saken så sent at vi ikke rakk å ta det opp med de ansatte. Jeg er lei for at han som nå har overtatt kroen må bale med denne saken, sier Sundenæs til BT.