Dansk mann bortført i Irak

Den danske forretningsmannen skal være bortført, melder dansk fjernsyn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ifølge TV-avisen var mannen nær byen Al Tadji, på vei fra Basra til Bagdad, da han ble bortført tirsdag kveld. Han skal ha vært i gang med å etablere ett irakisk firma som skulle ta seg av kloakk i Basra.

Mannen skal være mellom 30 og 35 år, og bor i København.

Irakiske opprørere sier de har tatt så mange som 40 gisler de siste ukene, men bortføringen av den danske forretningsmanenn skal ha skjedd under et ran, og ikke være politisk motivert.

Det danske utenriksdepartementet opplyser at en dansk statsborger «høyst sannsynlig» er bortført i Irak, melder Politiken.

I går ble tre japanske gisler løslatt, men ingenting tyder på at opprørsgruppene har tenkt å løslate resten av fangene. To nye japanere er tatt til fangen, og i går kom bekreftelsen på at et av de fire italienske gislene, Fabrizio Quattrocchi, var drept.

Mange av gislene er løslatt, men flere mennesker er fortsatt savnet. Det er bekreftet at tre italienere, tre tsjekkere, en amerikaner, en kanadier og araber fra Israel blir holdt som gisler.

(Dagbladet.no kommer tilbake med mer).

<B>FIRE ITALIENERE TATT: Al Jazeera viste 13. april disse tv-bildene fra de fire italienerne som ble tatt til fange. En av dem er nå drept, og kidnapperne truer med å drepe en etter en.
SATT FRI: Her er to av de tre japanerne som ble satt fri i går. Samtidig ble to nye japanere tatt til fange.
TROLIG TATT: De to japanske statsborgerne Nobutaka Watanabe (t.v.) og Jumpei Yasuda er savnet i Irak. Flere meldinger går ut på at de er kidnappet.