Dansk mann bortført i Irak

Den danske forretningsmannen skal være bortført, melder dansk fjernsyn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Ifølge TV-avisen var mannen nær byen Al Tadji, på vei fra Basra til Bagdad, da han ble bortført tirsdag kveld. Han skal ha vært i gang med å etablere ett irakisk firma som skulle ta seg av kloakk i Basra.

Mannen skal være mellom 30 og 35 år, og bor i København.

Irakiske opprørere sier de har tatt så mange som 40 gisler de siste ukene, men bortføringen av den danske forretningsmanenn skal ha skjedd under et ran, og ikke være politisk motivert.

Det danske utenriksdepartementet opplyser at en dansk statsborger «høyst sannsynlig» er bortført i Irak, melder Politiken.

I går ble tre japanske gisler løslatt, men ingenting tyder på at opprørsgruppene har tenkt å løslate resten av fangene. To nye japanere er tatt til fangen, og i går kom bekreftelsen på at et av de fire italienske gislene, Fabrizio Quattrocchi, var drept.

Mange av gislene er løslatt, men flere mennesker er fortsatt savnet. Det er bekreftet at tre italienere, tre tsjekkere, en amerikaner, en kanadier og araber fra Israel blir holdt som gisler.

(Dagbladet.no kommer tilbake med mer).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer