Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dansk mann tok fram mobilen under oppkjøringen. Er fortsatt fotgjenger

Så ettertrykkelig er det ikke mange forunt å stryke til førerprøven.

IKKE BRUK MOBIL I BILEN: Det fikk den danske mannen bittert erfare, da han skulle kjøre opp tidligere i dag. Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix
IKKE BRUK MOBIL I BILEN: Det fikk den danske mannen bittert erfare, da han skulle kjøre opp tidligere i dag. Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han må nok belage seg på å bruke apostlenes hester en god stund til, den unge mannen som skulle kjøre opp i Esbjerg i Danmark tidligere i dag.

Mannen satt godt plassert bak rattet, setebeltet var festet og foten var på gasspedalen, da telefonen hans plutselig begynte å ringe. Det kan jo fort føre til litt ekstra stress under oppkjøringen, men denne unge førerkort-aspiranten visste råd.

Han plukket nemlig telefonen ut av bokselommen og var klar for å svare på samtalen, skriver politiet i Syd- og Søderjylland på Twitter.

BEGYNNER Å GRÅTE: Flere av de unge sier at de bruker mobilen mens de kjører. Så kommer Jacy inn. VIDEO: AT&T Vis mer Vis mer Vis mer

- Da han tok fram telefonen, overså han vikeplikten fra høyre. Deretter fikk han vite at prøven var avsluttet, sier faglig koordinator Kenneth Benfeldt hos politiet til den danske avisa BT.

Ifølge avisa ringer elevenes telefoner ofte under førerprøven. Men det er en riktig og en gal måte å løse utfordringen på.

- Jeg har snakket med de sakkyndige, og verken de eller jeg kunne huske at dette hadde skjedd før. Telefonen til kandidatene ringer ofte, men da spør de som regel om de kan kjøre inn til siden og skru den av. Det er selvfølgelig korrekt måte å løse dette på, sier Benfeldt.

I en norsk spørreundersøkelse fra september i fjor innrømmet hele 20 prosent av de 70 000 deltakerne at de har havnet i feil kjørefelt som følge av uoppmerksomhet.

Mobil og trøtthet er verstingene.

- Smarttelefonens inntog gjør at risikoen for ulykker har økt kraftig og det har vært store undersøkelser internasjonalt som bekrefter dette, fortalte leder av Statens vegvesens trafikksikkerhetsseksjon region øst, Kjell Seim til Dagbladet.

Noen måneder tidligere lanserte Trygg Trafikk sin «Hold Fokus»-kampanje, som fikk stor medieoppmerksomhet.

I den forbindelse sa prosjektleder Magnus Jordheim til Dagbladet at det er vanskelig å få korrekte data om ulykker som skyldes mobilbruk.

- Folk har egeninteresse i å skjule dette, men vi vet at det er en stor fare. Man skal gjøre seg ferdig med tasting før man setter seg i bilen. Spør deg deg selv om du ønsker at noen du er glad i svarer på meldinger når de kjører. Svaret er nok nei.

Forskere fra University of Sussex i England har funnet ut at det ikke er tryggere med håndfri mobil.

SMS OG KJØRING:  Slik gikk det da Dagbladet skulle tekste og kjøre samtidig Video: Christian Roth Christensen /Cecilie V. Jensen Vis mer Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!