Dansk medisingigant ut av Hellas

Trekker insulinprodukt i protest mot priskuttkrav fra den greske regjeringen.

RAMMER DIABETESPASIENTER:  Omkring 55 000 grekere bruker medisinen som det danske farmasøytiske selskapet Novo Nordisk vil trekke ut av Hellas.
RAMMER DIABETESPASIENTER: Omkring 55 000 grekere bruker medisinen som det danske farmasøytiske selskapet Novo Nordisk vil trekke ut av Hellas. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||Verdens ledende insulinprodusent, danske Novo Nordisk, vil ikke gå med på kravet fra greske myndigheter om at prisen på alle legemidler må reduseres med 25 prosent. Dermed trekker de sitt nyeste insulinprodukt fra de greske markedene. Omrking 55 000 grekere blir rammet, skriver BBC. -Utpressing En protestgruppe har fordømt tilbaketrekkingen som «brutal, kapitalistisk utpressing». Den greske diabetesforeningen beskriver det som «et brudd på selskapers moralske ansvar».

Konsernsjef Lars Rebien Sørensen i Novo Nordisk sier selskapet trekker tilbaket produktet fordi priskuttet ville tvinge deres greske avdeling til å drive med tap. Selskapet er også bekymret for at den greske prisreduksjonen for legemidler kan ha en smitteffekt i andre markeder, fordi andre land bruker Hellas som målestokk for hvor priser bør legges. Vil kompensere - Vi beklager situasjonen overfor våre greske kunder, men både de og vi er tatt som gisler av den greske regjeringens feilslåtte økonomiske politikk, sier Lars Rebien Sørensen til Danmarks Radios Nyheder.

Kritikere hevder at tilbaketrekkingen kan føre til dødsfall i Hellas. En talsmann for Novo Nordisk sier imidlertid til BBC at hensikten slettes ikke er å utsette insulinpasienter for fare. Novo Nordisk vil som kompensasjon gjøre en annen medisin for diabetikere, kalt glucagen, tilgjengelig gratis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer