Dansk nødhjelp

Mange butikker har for lengst gått tomme for dopapir. I går kom «nødhjelpen» fra Danmark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

5000 ruller ble delt ut til trengende på Dasslokket i Oslo sentrum. Andrea Brustad har fortsatt papir hjemme, men tar ikke sjansen og røsker med seg noen ruller dansk nødhjelp. Hun hørte om dopapirstuntet på jobben, og stormet bort til danskene.

- Det blir jo litt fælt å måtte bruke avispapir, så det gjelder å hamstre litt nå, sier hun.

- Hva synes du om at vi får nødhjelp fra Danmark?

- Det er veldig hyggelig, for vi liker jo dansker godt, sier hun og tar med seg to pakker. En til seg selv og en til en kollega.

Over 5000 ruller

Torsdag kjørte Tim Broughton og Jan Haldorf Nielsen fra Danmark. Da hadde de samlet inn fem paller - over 5000 ruller - med toalettpapir, etter at Danmarks Radio oppfordret dansker til å hjelpe trengende nordmenn.

Men det er ennå ingen krise. Ennå er det mulig å skaffe seg både bleier og toalettpapir, såframt man kan ta seg fram til en butikk som ennå ikke er rammet av transportarbeiderstreiken.

Strømmer til Coop

Coop-butikkene har ennå fulle hyller, men de begynner å få problemer med å etterfylle, sier Ragnar Westlie ved Coop Obs på Vinterbro. Og kundene strømmer på. Coop kan opplyse om 40 prosents økt omsetning i en del butikker, og kundene blir stadig flere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer