Dansk nødhjelp

Mange butikker har for lengst gått tomme for dopapir. I går kom «nødhjelpen» fra Danmark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

5000 ruller ble delt ut til trengende på Dasslokket i Oslo sentrum. Andrea Brustad har fortsatt papir hjemme, men tar ikke sjansen og røsker med seg noen ruller dansk nødhjelp. Hun hørte om dopapirstuntet på jobben, og stormet bort til danskene.

- Det blir jo litt fælt å måtte bruke avispapir, så det gjelder å hamstre litt nå, sier hun.

- Hva synes du om at vi får nødhjelp fra Danmark?

- Det er veldig hyggelig, for vi liker jo dansker godt, sier hun og tar med seg to pakker. En til seg selv og en til en kollega.

Over 5000 ruller

Torsdag kjørte Tim Broughton og Jan Haldorf Nielsen fra Danmark. Da hadde de samlet inn fem paller - over 5000 ruller - med toalettpapir, etter at Danmarks Radio oppfordret dansker til å hjelpe trengende nordmenn.

Men det er ennå ingen krise. Ennå er det mulig å skaffe seg både bleier og toalettpapir, såframt man kan ta seg fram til en butikk som ennå ikke er rammet av transportarbeiderstreiken.

Strømmer til Coop

Coop-butikkene har ennå fulle hyller, men de begynner å få problemer med å etterfylle, sier Ragnar Westlie ved Coop Obs på Vinterbro. Og kundene strømmer på. Coop kan opplyse om 40 prosents økt omsetning i en del butikker, og kundene blir stadig flere.

På Vinterbro har betjeningen mer enn nok å gjøre. De som normalt har oppgaver som fakturering eller kontorarbeid, må ut i kassene for å få køen unna.

Melk i møkkakjeller

Tine Meierier kan opplyse at de leverer flere varer enn vanlig til Coop. Likevel får de ikke ut nok. Det resulterer i at Tine Meieriet Nord fra og med mandag ikke kan ta imot all melka. Ost, smør og andre lagringsprodukter blir stoppet av streiken. Fersk melk vil fortsatt være å finne i hyllene.

- Melka vil nok bli helt ut i gjødselskjelleren på gården, sier administrerende direktør Clement Roaldstveit.

I markedsverdi vil Tine tape i overkant av ti millioner kroner. Etter Nord-Norge står bøndenes leveranser på Vestlandet og i Midt-Norge for tur.

POPULÆRT PAPIR: I løpet av to timer forsvant over fem paller med doruller fra Dasslokket. Andrea Brustad var en av dem som fikk med seg noen ruller.