KONGRESSBY: Stavanger er for tida vertsby for en kongress i regi av Nato-reserveoffiserenes forbund (Cior). Illustrasjonsfoto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADET
KONGRESSBY: Stavanger er for tida vertsby for en kongress i regi av Nato-reserveoffiserenes forbund (Cior). Illustrasjonsfoto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADETVis mer

Dansk offiser banket opp i Stavanger sentrum

Fire lokale unge menn arrestert. - Flaut å være norsk, sier major Ann Helen Dybwad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Fire unge menn fra Stavanger-området sitter i politiarresten etter at en dansk offiser ble banket opp i sentrum av byen i natt, skriver NROF.no, Reserveoffisersforbundets nettsted.

Dansken, som er i byen i anledning den pågående kongressen for reserveoffiserer i Nato, Cior, skal ha blitt slått i bakken og sparket i hodet, etter å ha prøvd å hindre de fire lokale mennene i å stjele uniformseffekter fra en kvinnelig kanadisk medoffiser.

Raskt pågrepet Episoden, som skjedde rundt skjenkestedenes stengetid, foregikk i påsyn av en rekke vitner, og de angivelige gjerningsmennene ble raskt pågrepet i nærheten av åstedet. Saken er nå under etterforskning.

- De fire er siktet og sitter i avhør, samtidig som vi snakker med vitner. Vi ser alvorlig på voldssaker og prioriterer saken høyt, sier politiadvokat Mina Kristin Rød ved Rogaland politidistrikt til Dagbladet.

Hun kan foreløpig ikke si noe om hva som var motivet for volden, og hvorfor akkurat de militære ble pekt ut som mål.

Ifølge Dagbladets opplysninger skal de fire siktede ha vært ruset, og tilsynelatende valgt seg ut tilfeldige ofre på gata.

- Nå skal vi etterforske saken grundig, og så vil det eventuelt bli tatt stilling til fengsling, sier politiadvokaten.

Hun understreker at det hviler et visst tidspress på etterforskerne siden fornærmede og mange av øyenvitnene bare er kort tid i landet.

- Flaut å være norsk Leder for Cior, major Ann Helen Dybwad, synes svært lite om at Norge, som vertsnasjon for 600 delegater fra 34 land, stilles i et slikt lys.

- Jeg synes det er veldig flaut å være norsk, når vi inviterer delegater fra hele Europa hit på fredelig kongress, og så opplever at våre gjester blir utsatt for vold, sier hun til NROF.no.

Den danske offiseren ble, etter en tur på legevakta, sendt til Sjø- og Luftforsvarets rekruttskole KNM «Harald Hårfagre» på Madla, hvor de gjestende offiserene er innkvartert.

BESKJEMMET: Major Ann Helen Dybwad, leder for Nato-reserveoffiserskongressen som foregår i Stavanger, og som de innblandede utenlandske offiserene er deltakere på, er svært lite begeistret over voldsepisoden. Foto: HENRIK OMTVEDT JENSSEN/NROF
BESKJEMMET: Major Ann Helen Dybwad, leder for Nato-reserveoffiserskongressen som foregår i Stavanger, og som de innblandede utenlandske offiserene er deltakere på, er svært lite begeistret over voldsepisoden. Foto: HENRIK OMTVEDT JENSSEN/NROF Vis mer