Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dansk og svensk statsborger pågrepet i Tyrkia for terrorplaner mot Europa

De to er henholdsvis 45 og 38 år gamle, ifølge tyrkiske medier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En svensk og en dansk statsborger, begge med bakgrunn fra Midtøsten, er pågrepet i Tyrkia, mistenkt for å ha planlagt terror i Europa, melder tyrkiske medier.

Den danske statsborgeren oppgis å ha libanesisk opprinnelse, mens svensken skal ha røtter i Irak. De to er henholdsvis 45 og 38 år gamle, ifølge tyrkiske medier.

De tre siste månedene skal de ha fått trening i å håndtere våpen og eksplosiver i Syria, skriver det tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu.

Pågripelsene ble kjent lørdag, men de skal allerede ha sittet i avhør i ti dager i Adana-provinsen sør i Tyrkia.

Ifølge Anadolu ble svenske myndigheter varslet av 38-åringens kone, som har fortalt at ektemannen reiste inn i Syria fra Tyrkia sammen med parets to døtre i 2014. Kvinnen ble ikke med videre til Syria, og valgte i stedet å reise tilbake til Sverige.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling