Dansk oljeforurensing dreper sjøfugl

ESBJERG(NTB-RB-AFP): Et stort oljeflak er i ferd med å ta livet av tusener av sjøfugl utenfor kysten av Esbjerg på Jylland. En fugleekspert sier det er den verste fuglekatastrofen i Danmark det siste tiåret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Oljeforurensingen har til nå kostet rundt 9000 sjøfugl livet, opplyser viltkonsulent Ole Daugaard Petersen. Forurensingen skyldes et sju kilometer langt oljeflak av ukjent opprinnelse som driver langs kysten utenfor Esbjerg.

Forurensingen har også skjedd i et av Danmarks viktigste våtområder. Forurensingen er verst ved Skallingen i Ho-bukten vest for Esbjerg, men også ferieøya Fanø er sterkt forurenset.

Hvor mange fugler som til slutt omkommer, avhenger også av været. Hvis det blir kaldt, vil mange av de tilgrisete fuglene dø av seg selv. Veterinærer og miljømyndigheter arbeider på spreng for å redde så mange som mulig.

Prøver av oljen blir undersøkt for å kunne finne kilden til oljeutslippet, som ingen har tatt på seg ansvaret for.

- Det er trolig et utslipp fra et skip som har rengjort tankene sine, sier en politimann.

(NTB)

OLJESØL: Jegeren Sten Kirk Larsen med to døde, oljeforurensede ender han har funnet på strendene utenfor Esbjerg i Danmark. 9000 sjøfugl har til nå mistet livet på grunn av et sju kilometer langt oljeflak av ukjent opprinnelse.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer