Dansk overgrepslege ga pasient avslag i pris for sex

Ble kastet ut av psykoterapeutforeningen i Danmark før han kom til Norge og misbrukte norsk pasient.

BLE EKSKLUDERT: Den danske legen og psykiateren ble kastet ut av Dansk psykoterapeutforening. Fem år seinere kom han til Norge og ble seinere dømt for å ha misbrukt pasient for å ha sex. Foto: Privat
BLE EKSKLUDERT: Den danske legen og psykiateren ble kastet ut av Dansk psykoterapeutforening. Fem år seinere kom han til Norge og ble seinere dømt for å ha misbrukt pasient for å ha sex. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En dansk lege og psykiater som i 2011 ble dømt til ett år og seks måneders fengsel for å misbruke sin stilling til å ha sex med en norsk psykiatrisk pasient på Gjøvik, innrømmet allerede flere år i forveien at han sendte nakenbilder til en pasient han behandlet.

Ifølge den danske pasienten hadde de et seksuelt forhold som inngikk i terapien. Hun fikk tilbud om reduserte timepriser for konsultasjonene fordi han ville ha sex med henne.

«Profesjonell incest» E-poster viste også at han hadde foreslått hvilket type undertøy hun skulle stille i ved terapitimene, ifølge et intervju gjort med legen i den danske avisen Berlingske Tidende i 2003.

Legens navn, og det seksuelle forholdet til pasienten var godt kjent i de helsefaglige miljøene i Danmark, etter både offentlig omtale og et utspill fra den danske Legeforeningen.

Han ble også kastet ut av Dansk psykoterapeutforening etter at pasient-sexen ble avslørt. De beskrev saken som «profesjonell incest».

Til tross for innrømmelsene grep ikke det danske Helsetilsynet, Sundhetsstyrelsen, inn mot mannen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer