HENTET I POLEN: Et dansk ektepar har innrømmet i retten at de hentet et barn i Polen, som de kjøpte for 5550 kroner. Det skaper reaksjoner. Illustrasjonsfoto: Evgeny Atamanenko / Shutterstock / NTB scanpix
HENTET I POLEN: Et dansk ektepar har innrømmet i retten at de hentet et barn i Polen, som de kjøpte for 5550 kroner. Det skaper reaksjoner. Illustrasjonsfoto: Evgeny Atamanenko / Shutterstock / NTB scanpixVis mer

Kjøpte og hentet baby i Polen

Dansk par kjøpte baby for 5550 kroner

Lette etter en kvinne som ikke klarte å ta seg av sitt nyfødte barn. - Sjokkerende, sier adopsjonsforening.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et dansk ektepar har i retten innrømmet at de for tre år siden kjøpte et barn i Polen for 5550 kroner, skriver det danske nyhetsbyrået Ritzau, viderebrakt av bl.a. avisa BT.

Paret skal ha lett etter en kvinne på nett som ikke klarte å ta seg av sitt nyfødte barn. De skal i retten i Sønderborg onsdag ha fortalt at de hentet barnet i Polen, men at barnet ble født av kvinnen under et besøk i Nederland.

Dermed skal det danske paret ha fått myndighetene i Nederland til å gi dem en fødselsattest. Og med attesten i hånda skal paret ha fått et dansk personnummer til barnet.

Ikke brudd på adopsjonsloven

Ifølge Ritzau har Syd- og Sønderjyllands politi anklaget paret for brudd på adopsjonsloven. Men det skal retten ha avvist. Paret ble bare dømt for å gi uriktige opplysninger.

For dette ble de to dømt til 20 dagers betinget fengsel og 40 timers samfunnstjeneste.

Det adopterte barnet er i dag tre år gammelt og bor fremdeles hos det danske paret. Det skal ha framgått i retten at barnet trives godt.

- Sjokkerende

Saken ryster og sjokkerer den danske foreningen Adoption og Samfund, som ivaretar adoptivforeldre og de adoptertes interesser.

- Det er ingen tvil om at det er sjokkerende, det de har gjort, sier nestleder i foreningen, Ina Dygaard, til nyhetsbyrået.

Hun legger til at foreningen tar full avstand fra handlingen, og påpeker at man må følge systemets retningslinjer og danske myndigheters godkjenninger om man ønsker å adoptere.