Dansk parti vil kjempe mot vestlige verdier

Det fundamentaliske partiet Hizb-ut-Tahrir vil fortsette å kjempe mot vestlige verdier og utelukket kritiske medier fra sin årlige konferanse i København søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Partiets talsmann Fadi Abdullatif tordnet mot det danske samfunn og resten av den vestelige verden foran mange hundre tilhørere.

– Krigen mot terror er en krig mot islam og muslimer, sa han ifølge nettutgaven av den danske avisen Politiken. Han undrestreket også at partiets kamp mot demokratiet og «de vestlige amoralske verdier» vil fortsette.

Vaktene stod utenfor Nørrebro Hallen hvor møtet ble holdt, og sørget for at bare de riktige mennnskene fikk komme inn. Avisen Jyllands-Posten var en av de uønskede gjestene på listen. I fjor fikk ikke avisen Berlingske Tidende komme inn med den begrunnelse at «hvis det blir skrevet noe negativt eller galt om oss, så har journalistene sviktet sin oppgave».

Det skal være åpenbart at det er Jyllands-Postens tegninger av profeten Muhammed som har ført til bannlysningen denne gang. Ifølge Islam må ikke profeten avbildes.

Hizb-ut-Tahrir er ifølge organisajonens egne nettsider, et politisk parti som har islam som ideologi.

(ANB)