Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dansk politi advarer mot ny narko-tyggis

Amfetamin forkledt som tyggegummi, det er siste nytt på narkofronten på danske utesteder, skriver avisa Berlingske Tidende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har foreløpig sett amfetamin-tyggegummi i to forskjellige politidistrikt på Sør-Jylland. Jeg vil ikke si nøyaktig hvor mye det dreier seg om, for vi er i øyeblikket i ferd med å etterforske saken, sier kriminalinspektør Mogens Sørensen i det danske narkotikapolitiet, til avisa Berlingske TIdende.

Han frykter at det bare er et tidsspørsmål før den nye narko-tyggisen har spredt seg i ungdomsmiljøer over hele Danmark.

- Utfra informasjon vi har, har det alt kommet til Fyn. Vi har mistanke om at dette stoffet er framstilt i Danmark og har i alle fall ikke hørt om slik tyggegummi i andre land, sier Sørensen, som advarer andre europeiske land mot det nye stoffet.

Beslaget fra Sør-Jylland er nå til analyse.

- Det aktive innholdet av amfetamin er ikke særlig stort i tyggegummien, men når man tygger den får man kvantitetsmessig i seg en større del av stoffet. Og dermed får man også en større del av giften inn i kroppen, sier Mogens Sørensen.

(NTB-RB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!