TO SKUTT: To politimenn og en sivilist ble skutt i Christiania i går. Den ene politimannen i hodet. Politimannen ligger på sykehus med livstruende skader. Foto:  Scanpix Denmark/Jens Noergaard Larsen/
TO SKUTT: To politimenn og en sivilist ble skutt i Christiania i går. Den ene politimannen i hodet. Politimannen ligger på sykehus med livstruende skader. Foto:  Scanpix Denmark/Jens Noergaard Larsen/Vis mer

Dansk politi: Antatt gjerningsmann i København-skytingen sympatiserer med IS

Pågrepet etter dramatisk aksjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):To politimenn og en sivilist ble skutt i Christiania i København onsdag kveld. En 25 år gammel mann som var etterlyst for drapsforsøk, ble i morgentimene torsdag pågrepet av politiet.

Dansk politi opplyser i en pressemelding i dag at mannen skal ha hatt tilkytning til den radikale islamistgruppa Millatu Ibrahim, som har sterke bånd til terrorister fra Den islamske stat (IS), skriver BT.

Politiet legger til at det på nåværende tidspunkt ikke er noe som tyder på at mannens jihad-sympatier førte til skytingen.

TV 2 melder at en person som er identisk med etterlysningsbildet som dansk politi offentliggjorde i natt, deltar i en video som Millatu Ibrahim publiserte på sosiale medier i fjor.

Én av politifolkene ble skutt i beinet, den andre i hodet, skriver Politiken. Deres pårørende er blitt varslet, ifølge dansk politi. Politimannen som ble skutt i hodet, er livstruende skadd. Også en polsk mann ble skutt under dramaet i bydelen.

Den pågrepne mannen ble skutt av politiet i forbindelse med pågripelsen. Han er hardt såret, og tilstanden hans beskrives som kritisk. Han er nå varetektsfengslet i fem uker, skriver Politiken.

I tillegg til tre drapsforsøk, er 25-åringen også siktet for handel med 48 kilo hasj og for å ha vært i besittelse av en 22 kaliber pistol.

Den antatte gjerningsmannen er en kjenning av politiet og skal ha en «kriminell bakgrunn». Han ble raskt etterlyst med bilde etter at politifolkene var skutt.

Fristaden Christiania i København har et rykte som Danmarks hasjhovedstad. Selv om det ikke er lovlig å kjøpe hasj her, har salg av stoffet i mange år i praksis blitt tolerert i gata som kalles Pusher Street.

Saken oppdateres