<strong>FUNNET:</strong> Dansk politi bekrefter onsdag morgen at det parterte liket som ble funnet mandag er savnede Kim Wall. Foto: TT NEWS AGENCY/ Tom Wall Handout via REUTERS / NTB scanpix
FUNNET: Dansk politi bekrefter onsdag morgen at det parterte liket som ble funnet mandag er savnede Kim Wall. Foto: TT NEWS AGENCY/ Tom Wall Handout via REUTERS / NTB scanpix Vis mer

Dansk politi bekrefter at det parterte liket er Kim Wall

- Det er DNA-match mellom torsoen og Kim Wall, melder politiet på Twitter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dansk politi bekrefter onsdag morgen at det parterte liket som ble funnet utenfor København er den savnede svenske journalisten Kim Wall (30).

«DNA-match mellom torsoen og Kim Wall», skriver Købenshavns-poltiet på Twitter.

Politiet ønsker ikke å komme med ytterligere opplysninger før en pressekonferanse klokka 9 i dag, skriver Ekstrabladet.

Wall forsvant for snart to uker siden under en tur i den hjemmelagde ubåten til danske Peter Madsen (46). Hun var med på ubåten «Nautilus» for å lage en reportasje om den kjente danske oppfinneren. Madsen er nå pågrepet og siktet for uaktsomt drap under særdeles skjerpende omstendigheter.

Oppfinneren, populært kalt «Rakett-Madsen» på grunn av sine visjoner om å være første sivile person i verdensrommet med en hjemmelaget rakett, var alene om bord i ubåten da den sank 11. august.

Madsen ble reddet til lands av en speedbåt da ubåten gikk ned, men Kim Wall var ikke å finne.

«Rakett-Madsen» sto siden på sitt og hevdet hun var gått i land. Først mandag kunngjorde politiet at Madsen hadde avslørt en stor del av mysteriet. Han hadde erkjent at Wall var død.

Ifølge Madsens forklaring døde kvinnen i en ulykke om bord i ubåten. Deretter ble hun «begravet» i sjøen av Madsen, het det i meldingen fra dansk politi mandag.

Fant partert lik

Samme dag gjorde en mann på sykkeltur langs kysten på øya Amager utenfor København et makabert funn.

Han hadde funnet liket av en kvinne uten hode, armer og bein.

Den danske etterforskningslederen Jens Møller sa i en uttalelse tirsdag at en rekke kroppsdeler er blitt fjernet som følge av en «bevisst avskjæring».

Funnet, sammen med Madsens egen forklaring, fikk oppfinnerens halvbror Benny Egesø til å reagere sterkt. Han hadde gjennom hele saken støttet sin berømte halvbror og bedyret hans uskyld, men tirsdag snudde han.

- Jeg tror aldri jeg kan tilgi ham for det. Det kan godt være at jeg kommer til å se ham i øynene, men aldri tilgi. Sånn har jeg det nå, sa broren til Berlingske Tidende.

Han sa videre han har trodd på broren og at han ikke kjenner ham som en potensiell morder og løgner.

- At han fortier noe så ille som et annet menneskes død, er jo helt sykt

I helga leverte han et brev til broren i varetektsfengsel der han uttrykte sin støtte. Det brevet omtaler han som «likegyldig nå».

- Senket med vilje

UBÅT-MYSTERIET: Den danske oppfinneren Peter Madsen er siktet for drap på den 30 år gamle journalisten Kim Wall. Madsen har nektet skyld for uaktsomt drap, og sagt at han var alene da ubåten gikk under klokka 11.00 fredag utenfor København. Video: NTB Scanpix Vis mer

Politiet tror at Madsen senket båten med viten og vilje. Selv hevdet forskeren først at båten sank som følge av en teknisk feil:

- Det oppsto en feil på en ballasttank. Det var ikke særlig alvorlig i begynnelsen, men så begynte jeg å reparere den. Da ble det veldig alvorlig. Det tok omtrent 30 sekunder før ubåten sank, har Madsen tidligere forklart.

I etterkant av at han ble reddet opp fra havet, hevdet han også å ha satt Wall i land ved Refsehalsøen dagen før forliset.

Hun kom imidlertid ikke hjem den kvelden, og det var kvinnens kjæreste som meldte Wall savnet ved 02.30-tida.

Peter Madsen trakk senere forklaringen om at han skulle ha satt Wall i land.

Saken oppdateres.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer