Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dansk politi etterforsker pedofil i Brennpunkt

Politiet i Århus vil ta kontakt med norske kolleger for å få avklart om en dansk mann under etterforskning står bak flere overgrep enn dansk politi kjenner til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bakgrunnen er scener som ble vist og opplysninger som ble gitt i NRK-programmet Brennpunkt tirsdag.

Politiet i Århus driver etterforskning av en danske i 60-årene som har tilstått misbruk av smågutter i Romania i 1996, 1997 og 1998, opplyser politimester Jørgen Ilum. Mannen blir nå gransket for å finne ut om han er identisk med dansken som i NRK Brennpunkts opptak voldtok en ni år gammel gutt mens en nordmann filmet overgrepet. Mannen snakket også om et besøk i Romania for ti år siden der han begikk overgrep.

- Vi vet ennå ikke om det er snakk om samme mann som vi har gående en sak mot. Men mye tyder på det. I så fall kan det være snakk om at mannen har begått flere kriminelle forhold enn vi allerede kjenner til, og som også skal gå inn i kommende straffes ak, sier Ilum.

Mannen ble arrestert i oktober 2001 og varetektsfengslet etter at en pedofiliring ble rullet opp av politiet med utgangspunkt i en pedofil nordmann. I fjor ble dansken løslatt av helsegrunner.

Til tross for at mannen har tilstått forholdene, er det over ett år etter at han ble arrestert ikke tatt ut tiltale. Politiet venter på å få avklart foreldelsesreglene i Romania for å finne ut om mannen i det hele tatt kan straffes for forholdene. Det er det danske utenriksdepartementet som har ansvaret for å få opplysningene fra Romania.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling