<strong>VAR SNILL GUTT:</strong> Kaspar Vetter vokste opp med to pedagoger til foreldre. Det stod ikke i veien for at han ble steroidepusher og endte som HA-tyster. Foto: Vibeke Toft/NORDFOTO og Berlinske tidene
VAR SNILL GUTT: Kaspar Vetter vokste opp med to pedagoger til foreldre. Det stod ikke i veien for at han ble steroidepusher og endte som HA-tyster. Foto: Vibeke Toft/NORDFOTO og Berlinske tidene Vis mer

Dansk politi gir Hells Angels-tyster ansiktsoperasjoner og ny identitet

Kaspar Vetter var høyre hånd i Hells Angels.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): For å beskytte den tidligere høyre hånd i den Århus-avdelingen av motorsykkelgjengen Hells Angels går Politiets Efterretningstjeneste (PET) til nye skritt. Vitnet med fødenavnet Kasper Vetter får ny identitet og kosmetisk kirurgi for å endre utseendet slik at han kan leve et tryggere liv, skriver Berlinske tidene som også har trykket hans livshistorie.

Ustraffet Det var i 2009 at Vetter dukket opp hos Østjyllands politi og fortalte om sin tilknytning til HA. Han var ustraffet, politiet hadde ingenting på ham fra før, men Vetter tilstod raskt innsmugling av over 50 kilo hasj til Danmark, blant annet.

De siste årene hadde han da drevet bordeller, solgt narkotika og hentet inn penger i store deler av Danmark.

Han fikk et års fengsel og ble senere kontaktet av PET som nå tar flere grep for å holde ham ute av rekkevidde for Hells Angels.

For å endre utseende har han også trukket ut tenner og ikke en gang hans egen familie eller kjæreste vet hvor han befinner seg. Han er den første danske med rent kriminell bakgrunn som trer inn i PETs program.

I dag er han dansk politis kanskje viktigste våpen for å få HA-medlemmer dømt for en rekke ulike lovbrudd.

Toppen Vetter ga opplysninger til Østjyllands politi om rundt 50 personer i toppsjiktet av den organiserte kriminelle verden, blant dem en håndfull i Hells Angels. De første dommene har allerede falt på bakgrunn av hans vitneutsagn i en narkosak. Sju personer står overfor er idømt hele 50 år i fengsel.

Etter at tidligere Hells Angels-medlem Bo Steffensen forrige uke ble forsøkt drept med en bilbombe utenfor fengselet der han soner i Århus, har sikkerhet for vitner fått ny oppmerksomhet blant politikere og politi.

- Vi skal beskytte vitner og vi skal gjøre det i større omfang enn i dag, sier leder i justiskomiteen i det danske parlamentet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer