Dansk politi har pågrepet datteren til den sørkoreanske presidentens livscoach

Kvinnen er etterlyst for sin rolle i korrupsjonsskandalen som har ført til riksrettssak mot presidenten.

ARRESTERT: Chung Yoo-ra (20) er datteren til den sørkoreanske presidentens livscoach. Nå er hun pågrepet av dansk politi siktet for sin rolle i korrupsjonsskandalen som har ført til riksrettssak mot presidenten. Foto: REUTERS/Kim Hong-Ji/File Photo
ARRESTERT: Chung Yoo-ra (20) er datteren til den sørkoreanske presidentens livscoach. Nå er hun pågrepet av dansk politi siktet for sin rolle i korrupsjonsskandalen som har ført til riksrettssak mot presidenten. Foto: REUTERS/Kim Hong-Ji/File Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I arrestordren som ble utstedt før jul, kommer det blant annet fram at 20 år gamle Chung Yoo-ra er siktet for å hindre politiets arbeid. Hun ble etterlyst internasjonalt fordi det var antatt at hun holdt seg i skjul i Tyskland.

Sør-Koreas påtalemyndighet sier Chung ble pågrepet i Danmark mandag, siktet for å oppholde seg ulovlig i landet. Verken ordinært dansk politi eller sikkerhetstjenesten PET vil bekrefte pågripelsen overfor telegrambyrået Ritzau.

Utpressing

I desember stemte 234 av de 300 medlemmene i Sør-Koreas nasjonalforsamling for å stille president Park Geun-hye for riksrett. 64-åringen beskyldes for å ha vært innblandet i kriminell virksomhet sammen med venninnen Choi Son-sil – Chung Yoo-ras mor – som nå sitter fengslet, siktet for maktmisbruk og utpressing.

Park og Choi skal ha presset flere store bedrifter for penger. Pengene ble deretter sluset inn i en stiftelse kontrollert av Choi, som skal ha beriket seg av pengene. Park anklages også for å ha bedt medarbeidere lekke hemmeligstemplede dokumenter til Choi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer