Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dansk politi jakter atletisk bygd mann med arabisk utseende

Hadde med seg maskingevær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

København-politiet har gått ut med følgende signalement av en gjerningsmennene som skjøt mot debattmøtet «Kunst, blasfemi og ytringsfrihed» i København i ettermiddag:

• Mann mellom 25 og 30 år. Han er cirka 185 centimeter høy. Han beskrives å være atletisk bygd og skal ha arabisk utseende, men med lysere hud enn normalt og med svart, glatt hår.

Han var iført en svart eller mørkeblå skijakke og matchende bukser og trolig hansker. Han hadde nederste del av ansiktet tildekket med et partisan-skjerf i fargene gul/oransje og rød.

• Han hadde med seg et svart maskinpistol/maskingevær. Vitner beskriver det som mellom 90 og 100 centimeter langt, helt svart og plastlignende. Han hadde ikke ytterligere gjenstander med seg.

En sivil mann i 40-åra er drept og tre politimenn er såret etter at et sted mellom 20 og 40 skudd ble avfyrt mot kulturhuset der debattmøtet ble holdt. Den svenske karikatur-tegneren Lars Vilks og den franske ambassadøren i Danmark var til stede på møtet. Politiet etterforsker skuddene som et terrorangrep.

Få siste nytt fra København i vårt Nyhetsstudio.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!