TO ANGREP: To mennesker er drept, og fem skadd etter to angrep i Danmark det siste døgnet. Foto: EPA/MATHIAS OEGENDAL/NTB Scanpix
TO ANGREP: To mennesker er drept, og fem skadd etter to angrep i Danmark det siste døgnet. Foto: EPA/MATHIAS OEGENDAL/NTB ScanpixVis mer

Dansk politi: Én mann bak begge skytingene i København

Antatt gjerningsmann drept på jernbanestasjon i dag tidlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i København holdt klokka 08.00 i dag tidlig er pressekonferanse med siste nytt om de to skyteepisodene i København det siste døgnet.

Der opplyste de at de tror én gjerningsmann sto bak, og at det var denne mannen politiet drepte i en skuddveksling på jernbanestasjonen i Nørrebro bed 5-tida i dag tidlig.

- Vi antar at det er den samme gjerningsmann som står bak begge episoder. Vi tror også at mannen som ble skutt av politiet på Nørrebro er gjerningsmannen bak begge, sier sjefpolitiinspektør Torben Mølgaard Jensen på pressekonferansen.

Ingen andre involverte - Bakgrunnen for at vi tror dette er etterforskingen vi har gjort gjennom kvelden og natta. Vi har et stort etterforskningsarbeid foran oss, men det er flere ting som indikerer at vi har riktig mann. På nåværende tidspunkt, er det ingenting som tyder på at det er andre gjerningsmenn, sier politiinspektør Jørgen Skov på pressekonferansen.

De to angrepene har krevd to sivile mennekseliv i angrepene. Til sammen fem politibetjentet er skadd i de to angrepene.

- Vi har hatt en meget alvorlig lørdag ettermiddag og natt her i København. Jeg vil rette mine tanker til de to drepte og deres pårørende og de skadde politifolkene og deres pårørende, sier politidirektør Thorkild Fogde på pressekonferansen.

Høy beredskap Det har vært en intens politijakt i København i natt, og den antatte gjerningsmannen ble drept ved en leilighet ved Nørrebro som politiet holdt under oppsyn.

Da mannen ankom leiligheten, og politiet ropte på ham, skal han ha skutt mot dem. Politiet besvarte skuddene, og mannen ble drept.

- København-politiet har hatt en av de største politiaksjonene i nyere tid. Formålet har vært å pågripe gjerningsmannen og holde København trygt. Beredksapen har blitt utvidet krafig. Det ser man, fordi det er veldig mye politi, noe det vil være i de kommende timer, fortalte Torben Mølgaard Jensen.