Dansk politi nærmer seg i jakten på gjerningsmannen

Norsk 25-åring døde etter å ha fått ølglass i hodet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Dansk politi sier de nærmer seg i jakten på gjerningsmannen, etter at en 25 år gammel nordmann ble funnet død om bord i husbåten natt til onsdag.

- Vi er forhåpningsfulle, sier Henning Schou Kofoed  i København-politiet, til danske Ekstra Bladet.

Han vil ikke gå nærmere inn på hvilke spor politiet har å gå etter i etterforskningen.

Den norske studenten ble slått i hodet med et tungt ølglass under en krangel natt til søndag. Episoden skjedde på Café Rust på Nørrebro, der 25-åringen var sammen med venner.

- Det oppsto en diskusjon i baren, og det fikk gjerningsmannen til å kaste det tunge ølglasset etter nordmannen. Derfor vil vi sikte gjerningsmannen for vold med døden til følge, har dansk politi sagt tidligere.

Politiet kom til Café Rust i 04.-05-tiden, men siden nordmannen sa han følte seg i fin form, og verken han eller de andre hadde sett gjerningsmannen, tok ikke politiet overfallet så alvorlig som det viste seg å være.

Etter det Dagbladet får opplyst hadde 25-åringen en blødersykdom. På grunnlag av den foreløpige obduksjonsrapporten mener politiet at nordmannen døde av en hjerneblødning som oppsto som følge av slaget han fikk i hodet.

Etter episoden dro 25-åringen hjem til husbåten sin. Verken venner eller familie klarte å få tak i ham de neste dagene.

- Tirsdag kveld kl. 23.20 ble han imidlertid funnet død på en leid husbåt i Sydhavnen i København. Omstendighetene var så mistenkelige at vi tilkalte kriminalteknikere og rettsmedisinere, og det ble besluttet at den døde skulle obduseres, opplyser etterforskningsleder Hans Erik Raben til bt.dk.