Dansk politi stoppet hundretalls vandrende flyktninger på vei til Sverige

Statsminister Lars Løkke Rasmussen: - Vi kan ikke bare ignorere våre forpliktelser.

DEN STORE, VANDRENDE FLOKK:  Et talende bilde fra den 160 kilometer lange motorveien mellom Rødby og København mandag.  
Foto: Bax Lindhardt, NTB Scanpix.
DEN STORE, VANDRENDE FLOKK: Et talende bilde fra den 160 kilometer lange motorveien mellom Rødby og København mandag. Foto: Bax Lindhardt, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Minst 800 flyktninger er kommet til Danmark det siste døgnet, men Danmark vil ikke la dem få reise videre til Sverige. De må registreres i Danmark, slik reglene tilsier, sier statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Det var Socialdemokraternes leder Mette Frederiksen som etter et møte med de andre partilederne opplyste at antall flyktninger og migranter vokser raskt. På Lolland sier myndighetene at de står klar til å ta seg av 1.000 flyktninger.

Men selv om bare et fåtall av dem ønsker å søke asyl i Danmark, insisterer statsminister Lars Løkke Rasmussen på at de ikke får reise videre til Sverige, og at de skal registreres i Danmark.

- Vi kan ikke bare ignorere våre forpliktelser og sende dem til Sverige, fordi da ville vi gjøre som mange andre land, og det er grunnen til at asylsystemet i Europa er under massivt press, sa Løkke på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

Unngår politiet I mellomtiden har dansk politi problemer med å holde styr på flyktningene som nekter å la seg registrere og som på alle måter forsøker å unngå å bli registrert og komme seg videre til Sverige, om det så skal være til fots.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.