Dansk politi til kamp mot irriterende mosjonssyklister

Det er krig mellom bilister og syklister på landeveiene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi opplever veldig mange mosjonssyklister på de smale asfalterte veiene. Ofte ser vi at de kjører både tre og fire ved siden av hverandre, sier Henrik Suhr, politimann og pressesjef hos Nordsjællands politi til danske Ekstrabladet.

Flere syklister i bredden gjør det vanskelig for biler å passere, og det er en kjent sak at det skaper litt over middels irritasjon.

Kampanje
Nordsjællands politi skal derfor sette i gang en kampanje for å motvirke uvettig sykling i veibanen. De vil få slutt på at de sperrer veien, og slå ned på manglende ringeklokker, lykter og annet påbudt utstyr. Syklistene har slått med knyttneven i bilenes tak og vist fingeren.

Mosjonssyklister vil bli sjekket og politiet setter inn motorsykler og videokameraer i kampanjen.

Ifølge Ekstrabladet er grunnen til kampanjen en video som gikk viralt i Danmark i fjor, og som viser syklister som sperrer veien for en bil. Det er imidlertid ikke bare de spandexkledde som er synderne. Suhr forteller at det hender bilister sprøyter spylevæske på syklistene (noe også norske syklister har opplevd).

- Så det går i sånn sett begge veier, og vi gjør en innsats hvor vi både vil holde øye med bilister og syklister, sier Henrik Suhr til Ekstrabladet.

Lov i Norge
Bilister versus syklister er ikke et spesifikt dansk problem. Hvert år kommer det flere artikler om problemet i Norge.

Loven i Danmark tilsier at det bare er lov å sykle to i bredden, dermed er det litt lettere å slå ned på enn det ville vært for norsk politi. I Norge er det lov å ligge flere i bredden, men syklistene anbefales å ta hensyn og slippe fram biler.