ANTATT GJERNINGSMANN: Omar Abdel Hamid El-Hussein (bildet) drepte to personer i København i to ulike terrorangrep på lørdag. Nå blir han hyllet av meningsfeller på Facebook. Foto: Reuters / NTB scanpix
ANTATT GJERNINGSMANN: Omar Abdel Hamid El-Hussein (bildet) drepte to personer i København i to ulike terrorangrep på lørdag. Nå blir han hyllet av meningsfeller på Facebook. Foto: Reuters / NTB scanpixVis mer

Dansk politi vurderer pågripelse etter Facebook-hyllest

Hyller den antatte gjerningsmannen bak terrorangrepene i København.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet på Jylland vurderer om de kan sikte en 26 år gammel mann fra Aarhus som på sin Facebook-profil hyller den antatte gjerningsmannen bak terrorangrepene i København.

Under overskriften «Je suis Omar» blir den nå avdøde Omar Abdel Hamid El-Hussein hyllet som en helt på Facebook-profilen til en 26-årig familiefar med palestinsk bakgrunn, ifølge Jyllands-Posten.

«Hvil i fred til vår kjære bror Omar Abdel Hamid El-Hussein. Allah yerhamak. Vi er alle Omar», står det på mannens profil.

Uttrykket « Allah yerhamak» er arabisk og betyr «Gud velsigne deg».

- Vi er i øyeblikket i gang med å gjøre en juridisk vurdering av Facebook-uttalelsene. Våre jurister skal vurdere om det er tilstrekkelig grunnlag for om vi kan mene at det er snakk om en straffbar handling, sier etterforskningsleder Ole Madsen ved Østjyllands Politi.

Hyllesten på Facebook fikk i løpet av noen timer 20 likes.

(NTB)