Dansk politiker vil ha tilbake deler av Sverige og Tyskland

Danmarks nåværende grenser «ikke naturlige», mener Søren Krarup.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Danmarks grenser i dag er ikke «naturlige», mener Dansk Folkepartis Søren Krarup. Han mener de svenske fylkene Skåne, Blekinge og Halland bør gjenforenes med Danmark.

I et intervju med nyhetsbyrået Ritzau sier Krarup, som altså tilhører det høyrepopulistiske partiet i Danmark, at store deler av befolkningen i Sør-Sverige vil bli glade for å bli danske statsborgere. På spørsmål om hvor Danmarks naturlige grense går, svarer Krarup at «den strekker seg så langt det finnes et dansk flertall».

Framfor alt vil han at Danmark en dag skal få tilbake Sydslesvig, altså den nordlige delen av den tyske delstaten Schleswig-Holstein. Det gamle Slesvig ble etter en folkeavstemning i 1920 delt i en dansk og en tysk del.

Krarup underkjenner folkeavstemningen, som han mener var basert på «urimelige» regler. Han sier at det ble tysk flertall i Sydslesvig bare fordi at alle som var født i regionen, hadde stemmerett. Det medførte ifølge Krarup at «folk kom fra hele Tyskland for å stemme».

Han medgir at det ikke er aktuelt med en ny folkeavstemning, men sier likevel at «ingen vet hva som vil skje i framtiden».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer