Dansk porno-lege fikk sparken

Etter at arbeidsgiver leste dommen om sexmisbruk.

HER JOBBET HAN: 41-åringen fikk sparken som lege fra dette sykehuset utenfor København i Danmark i dag. Foto: Holbæk Sygehus
HER JOBBET HAN: 41-åringen fikk sparken som lege fra dette sykehuset utenfor København i Danmark i dag. Foto: Holbæk Sygehus Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| ÅRHUS (Dagbladet): 41-åringen har siden februar arbeidet ved Holbæk Sykehus på Sjælland, ikke langt fra København. Etter at det i mai ble kjent i danske aviser at legen er tiltalt for seksuelt misbruk av en kvinnelig pasient, har mannen vært sykemeldt. - Jeg har lest dommen i dag, og vi har kommet frem til at hans ansettelsesforhold ved sykehuset ikke kan fortsette, sier visedirektør Niels Degn ved Holbæk Sygehus.

Hatt møte med legenLegen ble i dag dømt til ett års fengsel etter å ha forgrepet seg på en kvinnelig pasient (29) under konsultasjonen mens han var vikar på et legesenter i Skånland kommune i Troms i desember 2007. Han må betale 100 000 kroner i oppreisning til pasienten.

- Vi kjente ikke til saken før i slutten av mai. Vi hadde da et møte med mannen, hvorpå han sykemeldte seg, sier Degn til Dagbladet.Visedirektøren har ikke registrert noen klager på den dømte legen og har heller ikke mottat noe varsel på at saken var under etterforsking. Sykehuset har ikke hatt kontakt med legen siden begynnelsen av juni, og vet ikke hvor mannen oppholder seg nå.

Ett års fengselI tillegg til ett års ubetinget fengsel, må han betale sine tidligere pasient 100 000 kroner i erstatning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer