Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dansk rederi betalte drøye millioner til pirater

For å få frigitt skip og mannskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Det danske rederiet Clipper Group betalte drøyt 10 millioner kroner i løsepenger for å få frigitt et skip og mannskapet fra somaliske pirater.

Det går fram av fjernsynsdokumentaren «SOS Fanget av pirater» som i kveld sendes på DR1.

Det danske skipet CEC Future med et mannskap på 13 ble kapret av pirater utenfor Somalia i november 2008.

Et filmteam fikk lov til å dokumentere de nervepirrende forhandlingene mellom rederiet og piratene, som pågikk i to måneder. Først da rederiet gikk med på å betale drøyt 10 millioner kroner, ble skip og mannskap satt fri.

Rederiets direktør endte til slutt selv med å forhandle over telefon med en representant for piratene, som i første omgang krevde drøyt 41 millioner kroner i løsepenger.

En rekke rederier har det siste året betalt løsepenger til somaliske pirater for å få frigitt skip og mannskap, selv om de offisielt ikke har villet snakke om dette av frykt for å oppmuntre til flere kapringer.

(NTB)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling