Dansk rørlegger funnet død i Irak

Henrik Frandsen (35) ble stoppet på motorveien nord for Bagdad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Danske myndigheter ble varslet om at han var savnet i Irak forrige tirsdag, og det var de USA-ledede koalisjonsstyrkene som varslet danske myndigheter om at han var savnet i landet.

Forretningsmannen som er i 30-årene ble funnet død allerede den 12. april av iraksk politi, etter at han ble savnet den 11. april i år.

Mannens kone og fem år gamle sønn er nå varslet om at han er funnet død.

Han identitet er ikke offentliggjort av danske myndigheter, men den danske avisa Ekstra Bladet har identifisert ham som den 35 år gamle Henrik Frandsen, en rørlegger fra København.

Dansken reiste på egen hånd til Irak for å delta i gjenoppbyggingen av landet, melder danske Ekstra Bladet. De skriver at han ble bortført under sin tredje reise til Irak, da bilen hans ble stoppet på motorveien Al-Taji, 15 kilometer nord for Bagdad.

Andre danske som er drept

Frandsen er den andre dansken som er drept i Irak etter at koalisjonsstyrkene invaderte landet i april i fjor. Den danske soldaten Preben Pedersen ble drept i Irak den 16. august i fjor, da han ble skutt og drept ved en feiltagelse av sine kolleger under en patrulje.

Det er 410 danske soldater i Irak, melder nyhetsbyrået AP.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer