Dansk «sex-lærerinne» avslørt etter utpressing

Lærerinnen hadde gjentatte ganger sex med to ungdomsskoleelever, men da de forsøkte å presse henne for penger ble hun avslørt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mandag starter rettssaken mot en 27 år gammel kvinnelig dansk lærerinne. Hun er tiltalt for å ha forgrepet seg seksuelt mot to ungdomsskoleelever. De to guttene skal ha vært 16 år, da lærerinnen innledet et seksuelt forhold til dem.

Avisa Nordjyske Stiftstidende skriver at den 27 år game lærerinnen har erkjent de faktiske forhold og tilstått flere samleier med de unge guttene.

Mandag møter lærerinnen i retten i byen Viborg.

I klasserommet
De seksuelle overgrepene skal i følge tiltalen ha skjedd på Himmerlands ungdomsskole på Jylland i Danmark. I følge tiltalen skal lærerinnen hatt sex med guttene gjentatte ganger. Overgrepene skal ha skjedd i klasserommet og i skolens gymsal.

Strafferammen for seksuelle overgrep mot mindreårige under 18 år, er fengsel i inntil fire år i Danmark.

Lærerinnen skal i avhør ha erkjent de faktiske forhold, rettsforhandlingene blir derfor en ren tilståelsessak.

Det er ventet at påtalemyndigheten i Danmark ikke vil kreve fengselsstraff for lærerinnen, men en betinget straff. Trolig vil den 27 år gamle kvinnen også bli fradømt retten til å arbeide med barn og ungdom under 18 år.

- Pinlig oppførsel
En tidligere kollega av den 27 år gamle lærerinnen ved Himmerlands ungdomsskole beskriver kvinnens oppførsel på skolen som direkte pinlig.

- Hun oppførte seg som en 16 år gammel nyforelsket pike, som løp etter guttene, forteller lærerkollegaen til den danske avisa Ekstra Bladet.

-Hun satte seg selv i en risikabel posisjon ved å oppføre seg som en ungpike. Hun gikk alltid etter gutter som var modne og så ut som unge menn. Jeg tror hun så på dem som jevnaldrende, sier den tidligere kollegaen av lærerinnen.

Skitur i Norge
Læreren forteller at han selv ikke var fortrolig med lærerinnen. Men under en skolearrangert skitur til Norge, skal flere av kollegene ha reagert på hennes atferd og ment at skolens ledelsen burde grepet inn.

De seksuelle forholdene mellom lærerinnen og de to guttene ble avslørt da de to forsøkte å presse henne for penger. De truet med å fortelle om samleier i klasserommet og i gymsalen på Himmerlands ungdomsskole.

Lærerinnen skal ha betalt 3000 kroner til guttene, penger de nå har betalt tilbake. Guttene er seinere dømt til bøter på hver 1500 danske kroner for utpressingen.

Taus rektor
Lone Baadsgaard, rektor ved Himmerlands ungdomsskoles ønsker ikke å kommentere verken utpressingen eller de seksuelle overgrepene.

- Jeg vil ikke kommentere denne konkrete saken, da dette er en personalsak. Men generelt kan jeg si, at hvis vi hadde vurdert, at en medarbeider hadde vansker for å sette grenser ville vi innkalt personen til en samtale. Denne saken har medført at vi har fått økt oppmerksomhet på det faktum, at det skal være et profesjonelt forhold mellom lærere og elever, sier rektor Lone Baadsgaard til Ekstra Bladet.

Lærerinnen som har tilstått sex-overgrepene har ikke ønsket å snakke med danske medier.