Dansk skrekkbilist meier ned scooterfører og stikker fra politiet

Mobilvideo førte til pågripelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En bilist kjørte ned en scooterfører og fortsatte videre som om ingenting hadde skjedd.

Ulykken som skjedde på Ringgaden i Aarhus i Danmark har fått stor oppmerksomhet i danske medier den siste uka, etter at bilisten bak fanget det hele med smartelefonen sin og publiserte videoen på Facebook.

Kjører videre uten å stoppe Tirsdag ettermiddag satt Ivan Lerke i arbeidsbilen sin på vei over Runggadebroen. Han pleier alltid å plassere mobilen på dashbordet i tilfelle noe skal skje.

Plutselig kommer en mørkeblå Rover i høyre kjørebane som tilsynelatende ikke får med seg den hvite scooteren som kjører foran.

Sekunder senere ligger scooter-sjåføren i asfalten, mens bilisten fortsetter videre.

Se video øverst i saken.

Fulgte etter bilen - Jeg var nødt til å foreta en lynrask beslutning. Jeg observerte at flere biler bak meg stoppet for å se hvordan det gikk med scooterføreren, så det var viktigere for meg å følge etter bilisten, sier sjåfør Ivan Lerke til danske TV 2.

Han kjørte etter bilen, noterte ned bilnummeret og meldte fra til politiet.

- Jeg har heldigvis en evne til å forholde meg rolig når noe skjer i trafikken. Men reaksjonen kommer som regel i etterkant, sier den tidligere taxisjåføren.

Stakk fra politiet Bilisten skal også ha nektet å stoppe da en sivil politibetjent forsøkte å stoppe henne.

- Da hun fikk øye på betjenten gjorde hun en u-sving og over i motsatt kjørebane. Det er en alvorlig hendelse, forteller Thomas Hinge ved Østjyllands politi til danske BT.

Onsdag kveld bekreftet dansk politi at de har funnet bilisten og hun er siktet for tre forseelser.

- Varmer hjertet mitt Kvinnen på scooteren måtte innom legevakten for en sjekk, men slapp fra sammenstøtet uten alvorlige skader. Hun takket senere Lerke på Facebook.

«Hei Ivan. Jeg vil si tusen, tusen, tusen, millioner takk til deg for at du reagerte så hurtig og kontaktet politiet. Det har vært til stor hjelp, og det varmer hjertet mitt».

Det er godt å høre at alt gikk bra med henne, og jeg er glad for at jeg kunne hjelpe, sier Lerke.