Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dansk storaksjon i Irak

Den største operasjonen i Irak siden invasjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Mer enn 1000 danske og britiske soldater stormet flere hus i Basra i dag, i det som er den største operasjonen av denne typen i Irak siden invasjonen, skriver bbcnews

Nord for Bagdad ble 20 personer mistenkt for tilknytning til al-Qaida drept i et amerikanske flyangrep i Thar Thar området. Irakiske myndigheter sier at over 20 sivile ble drept, inkludert kvinner og barn, i angrepet.

Den dansk-britiske operasjonen «Pisa», som startet før daggry, førte til arrestasjonen av fem irakere i Hartha bydel i Basra. De fem er mistenkt for å stå bak flere angrep på den internasjonale styrken, samt kidnapping og drap, sier talsmann major Charlie Burbridge.

Ingen av koalisjonsstyrken eller sivile er meldt skadet etter operasjonen.

Flyangrepet i Thar Thar kom som en følge av at amerikanske styrker holdt på å undersøke bygninger i området. Etterretningsrapporter tydet på at folk med al-Qaida-forbindelse arbeidet i området. Flyangrepet ble beordret etter at styrkene ble skutt på da de undersøkte bygninger.

Amer Alwan, borgermester i Ishaqi-distriktet ved Thar Thar-sjøen, sier at flyangrepet drepte 32 personer, i hovedsak kvinner og barn. Antallet er ikke bekreftet.

KONTROLL FOR FØRSTE GANG: Da britiske og danske styrker holdt på med operasjon Pisa i dag, hadde for første gang irakiske tropper kontrollen i Basra by. Foto: SCANPIX/AP
KONTROLL FOR FØRSTE GANG: Da britiske og danske styrker holdt på med operasjon Pisa i dag, hadde for første gang irakiske tropper kontrollen i Basra by. Foto: SCANPIX/AP Vis mer
DEN STØRSTE OPERASJONEN: Britiske og danske soldater venter på ordre. Operasjon Pisa startet tidlig i dag og er den største av sitt slag så langt i invasjonen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!