Dansk suksess

Asyl og familie-gjenforeninger er falt til en tredjedel. Det gir rom for å bedre integrasjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Skriv leserkommentar på Dagbladet.no!

Det har spredd seg en misforståelse om at Danmarks innvandrings- og integrasjonspolitikk er veldig streng, sammenliknet med andre europeiske lands – og at det ikke har skjedd noe særlig framskritt med integrasjonen.

Det er stikk motsatt. Danmark har regler for oppholdstillatelse til syke personer (humanitær oppholdstillatelse), og denne regjeringen gir langt flere humanitære oppholdstillatelser enn den forrige sosialdemokratiske regjeringen.

Når det gjelder asylpolitikk, overholder Danmark ikke bare alle internasjonale konvensjoner, men også de felles EU-reglene, som ble forhandlet fram og vedtatt under det danske formannskapet. Og Danmarks samlede innsats for flyktninger i verden er trolig større enn noen andre lands, når vi tar med den storstilte hjelpen til flyktninger i nærområder. Antallet asyl- og familiegjenforeninger er falt til en tredjedel av nivået i 2001. Det gir rom for å bedre integrasjonen.

Det har allerede skjedd store forbedringer: 24-årsregelen fra 2002 som sier at man må være minst 24 år for å få innvilget familiegjenforening, har ført til at to tredjedeler av de unge innvandrerne selv finner seg en ektefelle, som de kjenner, her i landet. Før 24-årsregelen ble innført, ble to tredjedeler gift med en person fra hjemlandet, med derav følgende problemer med språklig utvikling hos en stadig større andel av elevene i grunnskolen. Den nye utviklingen gir håp for bedre integrasjon av neste generasjon, som har vokst opp her i landet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.