Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dansk sykehjem bruker prostituerte

Mener de eldre fortjener servicen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Da en mannlig beboer på sykehjemmet Kildegaarden i Skandenborg i Danmark gjorde  seksuelle tilnærmelser mot de ansatte, tok styreren affære og bestilte en prostituert til ham.


- Det var en merkbar forandring i oppførselen hans etter at eskortedamen hadde besøkt ham. Vi utfører denne sevicen for våre beboere akkurat som vi tilbyr dem andre tjenester de har behov for som mennesker, sier styrer Inger Marie Kristensen til bloomberg.com.

Det bor omtrent 100 personer på sykehjemmet og mange av dem lider av Alzheimer eller har hatt slag. Kristensen sier de har kontaktet prostituerte tre ganger de siste tre årene på vegne av beboere.

- Fordel for de eldre

Helseminister Karen Jespersen sier det er opp til den enkelte kommune om deres ansatte har lov til å formidle prostituerte. Skanderborg kommunes eldreutvalg bestemte i forrige uke at praksisen kan fortsette.

Mie Bergmann la fram forslaget om å forby en slik formidling, men alle de andre avviste forbudet.

- Jeg synes på ingen måte at vi som kommune skal være med på å holde liv i prostitusjon, sier Bergmann til den danske avisa bt.

Jens Rasmussen fra sosialdemokratene mener fordelene for de eldre er så store at praksisen bør fortsette.

- Denne muligheten kan brukes i tilfeller, hvor det for eksempel kan gå ut over personal, dersom en beboer ikke kan få tilfredsstilt sine behov og blir aggressiv. Hvis vi samtidig sørger for at det er modne kvinner, som ikke er ofre for traficking eller bruker pengene på narkotika, så mener jeg dette ikke er til nevneverdig skades, sier han til bt.

Foreningen for seksualveiledere i Danmark støtter praksisen i Skandenborg.

Ønsker forbud mot prostitusjon

I København er det forbudt for offentlige ansatte å formidle prostitusjon. Andre kommuner oppgir ikke sin praksis.

Debatten har pågått i Danmark i langt tid. En rekke politikere påpeker at det er hyklersk at staten bruker millioner på å bekjempe prostitusjon samtidig som de oppfordrer offentlige ansatte til å formidle prostituerte til eldre og handikappede.

Dansk Kvindesamfunn har satt i gang kampanjen \'Tag stilling, mand\' for at Danmark skal gjøre som Norge og Sverige og forby kjøp av sex.

LIBERAL: Den danske helseministeren Karen Jespersen sier det er opp til den enkelte kommune om de vil tillate at deres ansatte formidler prostituerte til eldre og handikappede.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media