Dansk TV2 brukte «Assassin's Creed» for å vise Damaskus

Trodde grafikk fra dataspillet var ekte bybilder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det gikk «rigtig galt afsted» da de danske TV2 Nyhetene skulle illustrere et nyhetsinnslag om kulturskattene i Damaskus.

Borgerkrigsherjede Syria er riktignok en svært urolig del av verden, men bildebasen TV2 brukte for å vise fram Damaskus viste seg i ettertid å være noe (feil)søkt.

- Legger meg flat Nyhetsinnslaget fra 26. februar er i ettertid undersøkt av spillfreaker som mener å gjenkjenne Damaskus-bildet fra noe helt annet enn den virkelige verden.

Ifølge danske BT bekrefter TV2 nå at bildet er hentet fra dataspillet «Assassin's Creed».

- Jeg kan kun legge meg flat og si at vi har begått en feil, og det er først i dag at vi er blitt oppmerksomme på det. Vår oppgave som media er å verifisere informasjon og bilder fra nettet, så godt som vi kan. Og det må jeg få si, at det har ikke skjedd i dette tilfellet, sier nyhetssjef Jacob Nybroe i TV2.

- Så ekte ut Han sier bildevalget er ei skikkelig tabbe.

- Vår grafiker har selv trodd at det var et skyline-bilde fra Damaskus. Den store utfordringen er at man kan finne mye på nettet. Etter hvert som dataspillene er blitt så virkelighetsnære, kan det være vanskelig å se at det ikke er et ekte foto man har fått tak i, sier Nybroe.

Han legger til at en hel redaksjon har som oppgave å sikre kvaliteten på det TV2 viser, men at ingen var blitt koblet inn i den redaksjonelle vurderingen av bildebruken.

- DET BLE SÅ VIRKELIGHETSNÆRT: Nyhetsanker Cecilie Beck i danske TV2 presenterer her en nyhet om Syria stående foran et bilde av byen Damaskus. Bildet er fra dataspillet Assasin's Creed. Foto: BT
- DET BLE SÅ VIRKELIGHETSNÆRT: Nyhetsanker Cecilie Beck i danske TV2 presenterer her en nyhet om Syria stående foran et bilde av byen Damaskus. Bildet er fra dataspillet Assasin's Creed. Foto: BT Vis mer